Salutt ved Solsnudagen

Midt-Agder Friluftsråd og Odderøyas venner har de siste årene markert Vintersolverv, dagen da sola er på sitt laveste over horisonten. Arrangementet er navngitt «Solsnudagen», og finner sted ute ved Kaféen på Odderøya. I år var arrangementet fastsatt til 21. desember 2012 kl. 17-19.

Mye mennesker, ca 100 i tallet, tok seg tid i julestria til å få med seg arrangementet…

Under arrangementet er det flere bidragsytere som lager god stemning, herunder kor som synger, fanfare som blir spilt, en av våre lokale bagere som leverer ferskt bakverk, verksted for de minste og kaféen hvor det foregår enkel servering.

Hyggelig stemning ved Kaféen på Odderøya, med koret «Kor som helst» som synger…

Christianssand Artillerie Compagnie bidrar med skyting av salutt, og kl. 16:45 møtte vi opp på Lazareth Høiden for å hente utstyret vårt. Det var ingen enkel sak å flytte kanon og lavett ut til Østre Batterie i år, da det var snøvær og glatt på enkelte områder.

Vår mobile lavett provisorisk montert på skansen, klar for salutt for Solsnudagen…

Oppdraget ble likevel løst; Gjør rett – frykt ingen…. Kl. 18:00 ble salutten avfyrt til stor glede fra forsamlingen på ca 100 mennesker som fant veien ut til Kaféen.

Lunten antennes i kulde- og snødrevet…

Takk til Ragnar, Mokken, André, Marius og Jørn som tok seg tid midt oppi all julestria med å skyte salutt for masse mennesker under Solsnudagen! Nå går vi endelig lysere tider i møte!