Salutt ved Laugets Stoore Fæstningsbal

HKH Kronprindsregent Frederiks Laug af 1788 holder til på Lazareth Høiden på Odderøya. De er etter sedvanlige skikker en tradisjonell arrangør av byens og Laugets årlige Stoore Fæstningsbal på Christiansholm Festning. I år var arrangementet lagt til lørdag 26. januar kl. 18:00 – 01:45.

Årets hedersgjest var ingen ringere enn byens Ordfører, Arvid Grundekjøn med frue. Totalt var det 111 påmeldte til ballet, men dessverre ble det meldt inn noe frafall grunnet sykdom og andre oppdukkende aktiviteter. Likevel ble arrangementet betydelig med sine 106 deltakere fra fjern og nær.

Nå går vi endelig lysere tider i møte!

Christianssand Artillerie Compagnie bidrar til åpningen av Stoore Fæstningsball med å skyte 3 skudds salutt (såkalt Dansk/Norsk løsen), mens ballets deltakere står ved sine plasser inne i festlokalene og bivåner det hele.

Det var et forrykende snøvær, og kanonløpene med lavetter måtte fraktes fra sin lagerplass på Odderøya ned til farbar bilvei med trillebår og snøskuffe, og likeså på Festningen fra parkeringsplass til standplass. Artilleriet kom selvsagt frem, etter iherdig innsats fra våre kolleger! 🙂

Takk til Marius, Povl og Jørn som tok på seg dette tradisjonsrike og flotte oppdraget!