Salutt ved Dampbageriet sitt 150-års jubileum

Dampbageriet ble etablert i 1862, og feirer i år sitt 150-års jubileum. Det har foregått flere arrangementer i løpet av året lokalt ved de mange utsalgsstedene som i dag er etablert i Kristiansand.

Lørdag 24. november 2012 ble «Dampen», eller «Bageren i byen» som de også kalles på folkemunnet, sitt 150-års jubileum feiret med brask og bram på Christiansholm Festning med flere inviterte gjester.

Hyggelig stemning ved Christiansholm Festning, med brennende fakler som leder vei…

Som en del av arrangementet ved Festningen, hadde Dampen hyret inn 6 yngre mennesker, kledd de opp i bager-drakter, og de danset så flott da den store menneskemengden med feststemte mennesker ankom utearealet mellom Retranchementet (Tresse) og Festningsmuren.

6 stk dansere i bager-uniform tok i mot gjestene etter gåturen fra Kilden…

Etter et flott danseshow, fikk Christianssand Artillerie Compagnie det ærefulle oppdrag å ønske alle gjestene velkommen ved Festningsporten. Gjestene ble så tatt imot på innsiden av porten, av arrangements-komitéen ved blant andre Espen Albert. Deretter gikk gjestene opp i Festningsgården, til Kongens Batteri, hvor Christianssand Artillerie Compagnie stilte med 3 mann for å skyte en salutt for oppstarten av arrangementet. Takk til Jan, Jørn og Roger for oppmøtet og en vellykket gjennomføring.

Christianssand Artillerie Compagnie gratulerer «Dampen» med 150 år – og håper på 150 nye!!

Christianssand Artillerie Compagnie sine vakter ønsker velkommen inn Festningsporten…