CAC i Wismar

8 medlemmer i CAC deltar i år på Wismars Sweden festival fra 15-18 aug.

Stein foran bygningen i Wismar hvor de inntar måltider og får info mv.

Wismar er stolt av sin svenske fortid. Hver sommer minnes hansestaden sin 155 år lange forening med Kongeriket Sverige med en stor fest. For en helg feirer innbyggerne i Wismar, sammen med gjester fra hele verden, en imponerende historisk byfestival – Sveriges største festival utenfor Sverige.

Forstørr bildet: Sweden Festival

© MELANIE JESCHKE

Hurra kommer til Sverige. Neste måned er det tid for igjen: 
Schwedenfest er en livlig byhistorie med et musikalsk og historisk program, en tivoli og sportslige og andre høydepunkter.

Torsdag presenterer Wismar TV Heiko & Sara Ludwig Unplugged, Chantal Haase, ÖXL og Boogie Beat Busters-bandene fra regionen. 
Kveldens høydepunkt er Størtebeker-bandet med Santiano-coverlåter.

Fredag ​​feires en stor svensk fest på torget med en Bruce Springsteen Tribute Show og den svenske legenden Harpo, før det populære fyrverkeri-skjermen fyres av klokka 23.

© Buddemusic Mangagement

Lørdag domineres igjen av «Summer Tour of NDR 1 Radio MV and the Nordmagazin». Vi ser frem til Àlvaro Soler.

Selvfølgelig må storbyen satse på sommerturneen ikke mangle. Barnas sverigefestival i Fürstenhof og Kubb-turneringen i Altwismarstraße foregår på forhånd.

Søndag begynner med Swedischlauf. Fra klokken 9.45 starter løperne i Altwismarstraße. Fra klokken 11.45 fører den historiske prosesjonen «Schwedenweg» forbi attester fra svensk historie Wismars og avsluttes med en konsert med musikktog på scenen på torget.

På Waterkantbühne i den gamle havnen er det musikk, dans og dukketeater fra Tyskland og Sverige fra fredag ​​til søndag på dagtid. Om kvelden presenterer «Waterkant-Die Agentur» unge band og DJ-er.

Naturligvis er de militærhistoriske klubbene fra Sverige også til stede. En historisk leir samt vakter, paradeøvelser og feltgudstjenester bringer tiden til den svenske okkupasjonen til liv.

I tillegg finner forskjellige arrangementer sted på Schwedenfest, for eksempel Schwedenkopfregatta av Club Maritim Wismar, tematisk tilpassede filmer i gårdsplassen til Stadtgeschichtliches Museum of the Hanseatic City of Wismar, en konsert av Wismarer Pearl Choir og mye mer.

Mer informasjon på www.schwedenfest-wismar.de